4 september 2017

Onderwijsontwikkeling

Onze workshops zijn inspirerend, activerend en volledig op maat gemaakt. Wij geloven dat wij enkel in samenwerking met de school (leerlingen, docenten en ouders) workshops kunnen ontwikkelen die effect hebben en de school verder brengen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor workshops hieronder een greep uit de mogelijkheden. Dit zijn allemaal workshops die andere scholen reeds aangevraagd hebben.

  • Toekomstgericht onderwijs (mogelijk @Strijp-S)

Ben je als school op zoek naar inspiratie over toekomstgericht werken? Kom dan met leerlingen en schoolteam naar Strijp-S. Op deze zeer inspirerende locatie doen wij met het team en leerlingen een variatie aan verschillende werkvormen. Hiermee activeren wij het team om met elkaar samen een beeld van de toekomst te creëren. Tevens maakt u kennis met verschillende bedrijven.

Een workshop als dit bereiden wij altijd samen met u voor. Hierdoor haken de onderwerpen en werkvormen perfect aan bij de behoefte van uw school.

Deze workshop is voor leerlingen ook erg waardevol. Hierdoor krijgen zij een beeld van de verschillende beroepen die in ontwikkeling zijn. Ook veranderingen in cultuur in het bedrijfsleven worden duidelijk.

  • Creativiteitsworkshop

Ben je als school op zoek naar de invulling van een nieuwe onderwijsvorm? Wilt u hier een duidelijk startmoment voor organiseren? Of loopt uw team vast tijdens de uitwerking? Deze workshop activeert met verschillende werkvormen het creatieve collectieve brein van uw schoolteam.

Op basis van uw vraag onderzoeken we samen naar werkvormen en onderwerpen. Het is ook mogelijk om in samenwerking met Studio Tast een onderdeel over design thinking te organiseren.

  • Netwerkworkshop/samenwerkingsworkshop

Ben je als school op zoek naar mogelijkheden om het netwerk rondom de school in te zetten? Of het eigen team meer als netwerk in te gaan zetten door middel van meer samenwerking tussen docenten. Samen met het team gaan wij onderzoeken hoe en waar er mogelijkheden zijn binnen jullie onderwijs. Samen komen we middels verschillende werkvormen tot mogelijkheden en projecten.

  • Maatwerk workshops

Ben je als school op zoek naar een teamuitje of is er op een bepaald vlak een impuls nodig? Dan kunnen wij een op maat gemaakte workshop inrichten. Neem gerust contact met ons op, wij komen graag langs om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Wij maken graag kennis met uw school en onderzoeken dan ook direct de mogelijkheden voor toepassingen binnen uw school. Neemt u gerust contact op voor een gesprek.