4 september 2017

Klik het schoolnetwerk

Ben je als school op zoek naar bedrijven of experts? Zoek deze dan als leerling of docent in de gebruiksvriendelijke zoekmachine Klik. Zo vergroot je in één klik jouw netwerk. KliK is een digitale tool die wij speciaal voor uw school creëren. Hiermee krijgt u snel toegang tot het netwerk rondom de school. Samen vullen we KliK met expertises en passies van ouders, bedrijven en het schoolteam. Hiermee creëert u contextrijk leren en haalt u de buitenwereld de school binnen.

Contact De Nieuwste School & Klik

De leerlingen vullen samen met de ouders de database met beroepen, opleidingen, ervaringen en mogelijkheden in tijd en capaciteit. Hiervoor ontwerpen wij een gebruikersvriendelijke vragenlijst. Daarnaast begeleiden wij het inzetten van Klik binnen uw schoolteam en inspireren wij over de mogelijkheden voor leerkrachten en leerlingen.

Klik is een zeer toegankelijke zoekmachine in een afgesloten digitale omgeving. De verschillende doelgroepen die met Klik werken (ouders, leerlingen en schoolteam), doen dat dan ook allemaal in hun eigen omgeving. We richten deze verschillende digitale omgevingen in naar de specifieke wensen van de school voor een optimaal gebruikersgemak.

Naast de eigen digitale database is er een Klik platform en Klik community waarop we alle informatie, mogelijkheden en toepassingen delen met alle aangesloten scholen. Hierdoor kunt u van elkaar leren en met elkaar delen. Hierop staan ook handleidingen en werkvormen voor ouders die een workshop willen geven aan leerlingen.

Klik is geschikt voor de volgende doelgroepen: Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs en Middelbaar Beroeps Onderwijs.

Wat levert het op voor uw school?

  • Toegang tot een grote groep betrokken gastexperts die op afroep het onderwijs verrijken.
  • Het is een verrijking van LOB/Studiekeuze trajecten. Met professionals praten, bedrijfsbezoeken plannen en leerlingen zelf ouders naar keuze uitzoeken en laten benaderen voor de beroepenavond levert nog meer ervaringen en betrokkenheid.
  • Door de directe benadering van ouders op basis van hun professie, hobby of passie voelen zij zich aangesproken, dit in tegenstelling tot open vragen in de nieuwsbrief.
  • Met mensen uit de praktijk plaatst u de lesstof binnen een maatschappelijke context. Waartoe leren wij wordt duidelijk voor leerlingen, waardoor de motivatie stijgt.
  • Het creëert een  sociaal netwerk rondom de school door samenwerking, betrokkenheid en enthousiasme.
  • Ouders gaan door hun deelname aan het onderwijs praten over de school en hetgeen ze gedaan hebben. Dit is directe reclame wat weer zorgt voor meer leerlingen.
  • Er zullen inhoudelijke gesprekken ontstaan tussen de ouders en leerkrachten over het onderwijs.
  • Op het KliK platform, waar alle KliK gebruikers op in kunnen loggen, ontstaat een database aan ervaringen, toepassingsmogelijkheden en lesmateriaal. Hiermee kunt u uw onderwijs ook weer verrijken.
  • Als leerlingen kennismaken met veel professionals en beroepen kunnen zij in de toekomst een gerichtere opleiding kiezen.

Klik is een product dat in samenwerking met Studio Tast is ontwikkeld en voor uw specifieke schoolwensen wordt aangepast.  Wij maken graag kennis met uw school en onderzoeken dan ook direct de mogelijkheden voor toepassingen binnen uw school. Neemt u gerust contact op voor een gesprek.